marți, 11 mai 2010

Barfa






Barfa este poate cel mai utilizat lucru facut de om din viata de zi cu zi. Este prezenta peste tot in societatea si in viata noastra, in absolut toate ipostazele. Cel mai des o folosim in diferite locuri publice sau mai putin publice, cum ar fi locul de munca, la scoala, intr-un grup de prieteni, la o bere in carciuma, etc etc, in functie de ocupatia fiecaruia dintre noi.

Nu suport acele persoane care o ard cu faze de genul "vai, dar nu inteleg de ce lumea ma vorbeste pe la spate, ca eu daca am ceva de zis spun in fata, nu barfesc pe nimeni pe la spate, eu nu sunt o persoana falsa". Hai zi sa mori tu? In cazul meu este o situatie ceva mai simpla, deoarece imi place foarte mult sa barfesc. Pentru mine barfa este un sport national pe care il practic ori de cate ori am ocazia. Este o placere sa imi barfesc colegii, prietenii, profesorii ce i-am avut la scoala sau la diferite cursuri, etc etc. Desigur, atunci cand spun cuvantul "barfa" nu ma refer neaaparat la ceva de rau, sau la ceva ce ar putea sa jigneasca persoana barfita. Normal, in repertoriu mai am si barfe jignitoare, iar cele mai multe dintre ele au o pondere foarte mare de caterinca. Scopul lor principal fiind ca cei din jur sa rada, sa se amuze, si in nici un caz ca se uite cu dusmanie la cel barfit. Asa cum este si firesc, duritatea barfei depinde foarte mult de persoana barfita, mai ales de faptele sale ce au condus la aparitia acesteia.

Stiu ca si eu sunt barfit, deoarece lucrurile pe care le fac in viata de zi cu zi, nu sunt tocmai pe placul tuturor. De aici ajungem la concluzia ca nici un om de pe acest glob pamantesc nu poate face vreo fapta acceptata de toata lumea, pentru ca orice am face, cu siguranta se va gasi cineva care sa dezaprobe gestul nostru... mai ales ca nu toti avem aceeasi personalitate, aceeasi educatie, sau aceleasi opinii.

Si totusi, daca nu ar fi existat barfa, credeti ca Vasile Alecsandri ne-ar mai fi omorat cu Miorita? Fara barfele din viata de zi cu zi, credeti ca mai aflam noi despre cum se fac copii, despre utilitatea focului, sau despre personajele ce au contribuit la evolutia omenirii? Probabil ca nu. De aceea cred ca barfa trebuie acceptata de toata lumea, indiferent de consecinte. Orice sef, patron, sau om care este superior cuiva printr-un grad sau functie, trebuie sa accepte cu demnitate faptul ca este barfit sau mai putin iubit, chiar urat. Din pacate, mai avem mult pana cand vom accepta aceasta realitate, realitatea cum ca, intr-adevar, suntem barfiti, dar mai ales ca si noi BARFIM... si chiar ne place.

4 comentarii:

  1. Bravo!!!Cine nu vrea barfa sa-si faca.

    RăspundețiȘtergere
  2. corect...

    dar sa nu uitam garo, tu mi-ai fost sef in doua randuri. tin sa te anunt ca in prima parte a domniei tale, nu ai scapat de barfa mea (cel putin la inceput). in schimb, in a doua parte nu numai ca nu am avut ce sa iti reprosez, dar ai fost chiar un sef model.

    respectele mele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. frate barfa e ca oricare alta nevoie fiziologica.cand iti vine tre sa o dai , sa o imparti cu un nr restrans de persoane , alese dupa spranceana, dupa statutul lor in societate s.a.m.d.Unii oamenii se strica la stomac si tre sa se cace, altii beau multa bere si apoi tre sa se pise la fel de mult , altii mananca stricat si se bashesc parfum iar ultimii se strica la gura si tre sa dea share la barfa.

    RăspundețiȘtergere