vineri, 3 septembrie 2010

Capacul la WC






Nu de putine ori, atunci cand m-am dus sa mictionez in toaleta unui local, unde prin preajma se afla si o persoana de sex feminin cel putin, mi s-a spus "dupa ce termini, sa lasi si tu capacul la wc", capac insemnand doar colacul. Pana aici este oarecum ok. De ce oarecum? Pai haideti sa vedem in cele ce urmeaza.

Majoritatea femeilor cer asta barbatilor care se duc sa isi faca nevoile intr-o toaleta comuna, unde si ele fac acelasi lucru. Mai nasol este ca, desi nu toate fetele au acele wc-uri in proprietate sau co-proprietate, se poarta de parca ar fi wc-ul lor inca de la nastere. Si chiar daca era sa fie asa, tot mi se pare foarte exagerat ceea ce ne cer.

Femeile nu au habar ca noi, barbatii, inainte de a urina in vasul de toaleta, ridicam capacul cu varful degetului mare de la picior (sau cu pantoful, in caz ca suntem intr-un loc public), ca sa ne ferim de bacteriile emanate din urina si fecale. Capacul ala, desi aparent este foarte alb, de fapt are milioane de microbi pe el, iar atunci cand il ridicam (sau il lasam), deja pentru noi e un efort considerabil, dar si un compromis destul de mare. Un compromis foarte util de altfel, deoarece daca nu am ridica acel capac, in mod cert ne-am pisa pe el. Pe langa faptul ca punem mana pe capacul respectiv cel putin odata (cand il ridicam sa ne pisam), femeile vor sa facem asta si a doua oara (adica sa il lasam in jos dupa ce ne-am pisat) special pentru a se scoate basma "curata". Un lucru ce, in opinia mea, este de neconceput.

Personal cred ca ar trebui sa existe un pact, o intelegere nescrisa intre barbati si femei, in care sa se stabileasca foarte clar sarcinile fiecaruia, fiindca s-a ajuns prea departe. Vedeti si voi, persoanele de sex feminin vor ca omologul lor, cel de sex masculin, sa faca toata treaba murdara din toaleta, fara ca ele sa miste vreun deget. Nu mi se pare deloc benefica aceasta atitudine, deoarece normal ar fi ca acel capac sa ramana ridicat dupa ce un barbat termina de urinat acolo, si coborat atunci cand femeia isi termina treburile, in timp ce munca "de jos" trebuie efectuata de catre cel ce va sosi primul. Asta desigur, in caz ca va fi necesar, caci mai exista si varianta ca femeia sa intre in toaleta dupa un cacacios ce tocmai a lasat capacul la locul lui, si astfel va scapa de povara de a atinge capacul plin de microbi. Daca in schimb, dupa acelasi cacacios intra un barbat sa mictioneze sau sa dea o laba, atunci, asa cum este si normal, va pune mana pe capac pentru a-l ridica. Iar daca totusi acesta din urma vrea si el sa se cace, nici macar nu se va atinge de capac, si isi va face treaba in liniste fara a mai fi deranjat de absolut nimeni.

Din pacate, chiar daca femeile inteleg foarte bine acest lucru, prefera sa mearga pe burta, dand dovada de un egoism exagerat. Nu stiu motivul pentru care ele aleg sa se poarte in modul asta, dar cred cu tarie ca sunt foarte invidioase pe noi, barbatii, de faptul ca avem aceasta capacitate intelectuala de a ne pisa din picioare.

Asa ca, daca vom mai avea de-a face cu astfel de cazuri neplacute, cel mai bine ar fi sa lasam capacul cu totul, adica atat colacul, cat si capacul de deasupra lui, sa vedem cum la ridicarea acestuia femeile isi vor umple manutele delicate cu microbi. Daca si in aceste conditii mai auzim comentarii din partea lor, inseamna ca sunt chiar nesimtite.

10 comentarii:

  1. O sa am eu onoarea de a face primul comentariu si anume:

    Fetele chiar cred ca noi avem o problema cu capacul de veceu!!!! pai ce treaba am eu cu el? daca vor sa il lase jos sa il lase, daca vor sa il ridice sa il ridice, pe mine (barbat) nu ma deranjaza cu nimic, ce treaba em eu daca e sus sau jos, il vor jos sa puna mana, il vor sus de asemenea.

    pai da!!! nu ne jucam aici

    RăspundețiȘtergere
  2. Da frate, asa am zis si eu. Aveam o prietena, care mereu imi spunea sa pun capacul la loc. Cand cineva iti spune "la loc", insemna ca el este lasat, tu il ridici, apoi il pui la loc, cum l-ai gasit. Problema este ca mereu il gaseam gata ridicat de la tasu, asa ca nu mai lasam capacul coborat, deoarece in momentele alea pentru mine "la loc" era sa il las asa cum il gaseam. Daca in schimb ma duceam sa ma cac, coboram capacul, apoi il puneam "la loc", adica il ridicam, pentru ca asa l-am gasit, si asa mi s-a zis de catre proprietar... si tot asa. Nu mai spun ca am tot auzit diverse pareri si opinii despre acest subiect, asa ca nu mai puteam sa las lucrurile in acest stadiu. Trebuia sa iau cumva masuri...

    RăspundețiȘtergere
  3. la veceurile publice nu stiu ce fata normala la cap s-ar aseza pe colacul acela plin de microbi...partea proasta e k multe fete sunt nesimtite si se urca cu picioarele pe colac si automat acesta va fi plin de noroi si de pipi (spre deosebire de baieti noi nu prea avem directie la jet); personal eu recomand 'pozitia schiorului' asa k in locurile publice putin imi pasa dc e lasat sau nu colacul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pozitia schiorului am incercat-o o singura data, cand am fost la mare in Vama Veche, dar din pacate nu iesea nimic din mine, asa ca am adoptat o alta metoda, si am folosit hartia igienica pe post de scut. Oricum, in viitoarele articole am sa discut si despre acest lucru, adica despre toaletele din locurile publice, in special cele de la serviciu.

    RăspundețiȘtergere
  5. As incerca si eu pozitia schiorului, dar mi-e teama ca mi se face chef de o cristiana

    RăspundețiȘtergere
  6. Decat sa fii obligat sa te caci in aceasta pozitie, mai bine iti iei o punga d-asta de cumparaturi mai groasa, o sufleci pana cand va fi capabila sa stea singura in picioare, si te caci in ea chiar langa wc-ul buclucas. E si asta o solutie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Unu la mana in majoritatea localurilor de obicei exista toaleta pentru femei si toaleta pentru barbati.

    Doi la mana dupa cum zicea celalalt anonim de obicei femeile sunt mai vaci decat sunt barbatii porci si se urca ca vitele(scuzati cacofonia) cu picioarele pe marginea veceului si sa vezi acolo jeturi si explozii din toate partile. Mai grav e atunci cand se caca si nu nimeresc ditamai gura de veceu si se caca pe langa sau pe margine si cum sunt niste doamne de ce sa se murdareasca pe maini de propriul cacat, lasa ca de aia exista femeie de serviciu.

    Trei la mana, de obicei dupa ce te duci la toaleta te mai si speli pe maini.

    Cata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma, la faza cu femeia de serviciu cam ai dreptate. De exemplu, acolo unde lucrez, am auzit tot felul de povestiri din cripta spuse de femeile de serviciu, povestiri intamplate numai si numai in toaleta femeilor. Mai nasol este cand acele toatele sunt comune, deoarece am lucrat si intr-un astfel de mediu, unde la peste 150 de oameni erau doar doua wc-uri, ambele comune, iar intr-o dimineata, femeile de serviciu au gasit un cacat expus chiar langa wc. Acum nu vom sti niciodata ce sex a facut asta, dar imi place sa cred ca a fost o femeie (asa cum si femeile spun ca ar fi fost un pularau)

    RăspundețiȘtergere
  9. 1. eu zic ca si noi avem directie la jet.
    2. in locurile publice numi pasa de e capacul sus sau jos. oricum nu pun mana pe el asa cum nici nu stau pe el. clar!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cel mai bine este sa pui piciorul pe el atunci cand il lasi in jos (sau cand il ridici, depinde de caz). Nu stiu cum fac fetele, dar ca baiat, este cel mai mare chin sa nu poti sta pe capac. Cum zicea si Deceneu intr-o piesa: "Fata-i iubitoare, dar se caca din picioare". Asa ca, o sti el ceva...

    RăspundețiȘtergere