Sunt foarte multe momente cand inainte sa plecam catre serviciu, sau catre scoala, nu mai apucam sa defecam in propriul nostru wc de acasa. Abia cand ajungem la destinatie, stomacul incepe sa isi faca de lucru, motiv pentru care intr-un fel sau altul trebuie sa scoatem cacatul din noi, desigur numai la toaleta din incinta. De aici porneste toata discutia, si astfel vom dezbate pe tema cacarii la locul de munca, adica un proces ce in zilele noastre nu este exploatat la adevarata lui valoare, asa cum ar fi firesc din punctul meu de vedere.
De foarte multe ori am vazut colegi de ai mei (sau ma rog, am auzit) care se caca mai repede decat mine cand ma pis. Deci cacarea lor e mai scurta decat pisarea mea, un lucru, sincer, deloc normal. Cacarea trebuie respectata pana la cel mai mic detaliu, de la curatarea capacului, trecand prin cacarea in sine, si terminand cu stersul la cur, implicit spalatul pe maini. Astazi vom parcurge toate aceste capitole, tocmai ca sa ne dam seama de importanta lor.
Capacul la WC - Partea IIIIntaiul pas este curatarea capacului de impuritatile ce s-au depus pe el. De cele mai multe ori, pe capacul wc-ului se afla si picaturi de pisat, dar si alte soiuri de microbi. Ca o mica paranteza, am intrat odata la o carciuma intr-o toaleta de fete (deoarece la baieti era ocupat, culmea), si va spun sincer, am ramas prost atunci cand am vazut acel capac plin cu pisat de jur imprejurul lui. La baieti in schimb, nu am vazut asa ceva in viata mea. Asa ca, in orice conditie, capacul neaaparat trebuie curatat. Desigur, curatarea acestuia se face nu inainte de a da o ultima pisare si de a trage apa. Este foarte benefica aceasta miscare, intrucat, daca nu am mictiona inainte, atunci am face-o in timpul cacarii, si am risca foarte mult ca in clipa in care dam drumu cacatului dintre buci, sa ne sara apa pe cur, o apa infestata cu propriul nostru pisat, dar si cu bacterile depozitate acolo. Acesta este principalul motiv pentru care pisarea trebuie facuta inainte, si nu in timpul cacarii. Fie ca ne pisam sau nu inainte, apa tot trebuie trasa, fiindca nu stim ce a facut in acea toaleta predecesorul nostru.
Curatarea capacului se face destul de simplu. In prima faza ne trebuie un manunchi de hartie igienica pe care il udam cu apa de la robinet, apoi il dam odata sau de doua ori cu sapun lichid, urmand ca in ultima faza sa frecam capacul cu manunchiul respectiv. Dupa ce se face spuma, si consideram ca este indeajuns de curat incat sa ne putem caca in liniste, stergem capacul cu hartie uscata pentru a-l face lucios si frumos. Procesul de stergere al capacului este foarte util, deoarece cu un capac murdar sub cur, am risca sa luam foarte multe boli ce ne-ar putea afecta viata si gaoaza.
La sfarsit, vom blinda intregul capac cu hartie igienica, atat de mult cat sa nu avem nici un fel de contact intre pielea noastra de pe buci, si capacul din plastic. Bine, daca intr-adevar, acea toaleta este extrem de mizerabila, putem lua o punga de cumparaturi mai groasa, o suflecam pana cand va fi capabila sa stea singura in picioare fara nici un fel de sprijin, si ne cacam in ea chiar langa wc-ul infectat. Dupa ce ne terminam treaba, facem un nod acelei pungi, ca apoi sa o aruncam frumos la un cos de gunoi alaturat.
Cacarea in sineImediat ce am asigurat igiena capacului, urmeaza cacarea propriu-zisa. Inainte de a catapulta in veceu primul carnat compus din materie fecala, este necesar (in functie de constructia vasului, evident) sa aruncam un morman de hartie igienica in apa, pentru a nu ne sari apa pe cur. Cred ca cel mai nasol moment din timpul unei cacari este sa simti apa aia mizerabila cum iti flegmeaza fix in gaura curului, fiind foarte aproape de a-ti face o clisma de toata frumusetea.
Indata ce am pus acel manunchi de hartie in apa, ne putem relaxa in liniste in vederea noii cacari. Primul semn cum ca cacarea (cacofonie, stiu) va fi una reusita, este basina de dinaintea cacarii. Asa cum in datinile si traditile romanesti cucuveaua cica ar prevesti moartea cuiva din zona, asa si basina respectiva prevesteste o cacare pe cinste. Cu cat basina este mai lunga si mai zgomotoasa, cu atat mai mult vom sti va fi o cacare ca in basmele lui Petre Ispirescu.
Dupa aceste momente picante, ne putem caca relaxati fara sa ne deranjeze nimeni. Desigur, in timpul cacarii se pot face lucruri foarte utile, cum ar fi sa ascultam muzica la casti, sa citim o carte, sa scuipam chiar, sau daca suntem dependenti de munca, putem sa luam laptopul cu noi si sa muncim in timp ce facem căchi. Nu stiu de ce, dar personal ador sa scuip in timp ce ma cac. Cand defechez in toaleta mea proprie de acasa, scuip foarte mult in chiuveta alaturata wc-ului. In schimb, cand sunt la serviciu, imi trag cosul de gunoi si scuip in el, fiindca nu e frumos sa scuipam pe jos sau pe pereti atunci cand ne aflam intr-o locatie, desi, sincer, asta imi vine sa fac. Fara discutie, cel mai frumos sentiment din timpul unei cacari, este sa scuipi.
Stersul la curStersul la cur la serviciu este un moment esential al procesului de cacare. Normal, atunci cand suntem acasa, glazuram o bucata din hartie de maxim 20 cm, dupa care ne bagam un jet de dus intre buci pentru a spala mizeria de acolo, apoi ne stergem cu propriul prosop pe cur si in cur. La job in schimb, situatia se cam denatureaza, deoarece riscam ca pe parcursul zilei sa ne rugineasca chilotii. Iar daca am da la buci imediat dupa orele de munca, am fi pusi intr-o postura destul de neplacuta, asa cum au mai fost nenumarate cazuri in care semenii nostri au fost implicati.
Ca sa nu avem parte de o astfel de situatie incomoda, va trebui sa parcurgem urmatorii pasi. Primul lucru pe care obligatoriu trebuie sa il facem, este sa ne stergem cu hartie igienica penisul de pisatul depus intre preput si varful pulii. Apoi ne vom sterge la cur cu hartie intr-un mod firesc si natural, asa cum am invatat in perioada copilariei inca din vremea cand faceam caca la olita. Urmatorul pas, care este si cel mai important, este sa facem alte doua manunchiuri de hartie igienica, sa le udam cu apa, iar pe unul dintre ele sa il dam cu un spârc sau doua de sapun lichid. Dupa ce facem aceasta miscare, atunci ne vom sterge cu acel manunchi dat cu sapun, pana cand vom face spume la cur. Ca sa stergem spuma maronie dintre fese, ne vom da la cur cu celalalt manunchi umed, si astfel vom avea o gaura de cur nu extrem de curata, dar atat de curata cat sa nu lasam pete de rugina pe chiloti, asa cum spuneam mai sus. Bineinteles, in ultima faza ne vom sterge si cu hartie uscata, pentru a scapa de umezeala ramasa intre buci, sustinuta in multe momente chiar de flocii din cur.
In final, ne vom spala pe maini cu sapun si apa (calda, de preferat), dupa care ne vom relua activitatea ce am avut-o inaintea procesului de purgatie.
De cand folosesc aceasta metoda eco de a ma caca, nici macar o singura data nu am avut chilotii patati, si nici nu au mirosit vreodata a cacat. Iar odata cu acest articol sper sa fi tras cu totii anumite invataminte despre cum ar trebui sa ne cacam la serviciu, sau in orice alt loc strain de propriul nostru camin. Bine, cand ne aflam in casa la cineva, se zice ca exista un capac cat de cat mai curat, iar dupa cacarea in sine ne putem da repede cu dusul la gaoaza pentru a spala cacatul dintre buci, si asta e. Cel mai important lucru insa, este sa respectam si sa savuram fiecare cacare in parte, ca si cum ar fi ultima din viata noastra.