marți, 23 august 2011

Nunti, botezuri, cumetrii...






Chiar daca in general nuntile si botezurile sunt niste momente foarte fericite pentru cei ce sunt implicati in ele, mie insa nu nu imi sunt atat de dragi, deoarece sunt foarte constient de faptul ca protagonistii unor astfel de evenimente au ca scop stoarcerea invitatului de bani, neinteresandu-i deloc de prezenta lui fizica. De aceea, atunci cand cineva ma invita la o nunta sau la un botez, am impresia ca respectiva persoana m-a injurat de mama si de morti. Normal, exceptie fac bunii prieteni, ale caror invitatii le accept (si cateodata le refuz) asa cum se cuvine.

Poate ca acest sentiment de om persecutat il am si din cauza faptului ca majoritatea dintre nuntasi isi pun in meniu toate utilitatile de uz personal, cum ar fi costumul, rochia de mireasa, verighetele, microbuzul pentru invitatii de la tara, asternuturile si perdelele de acasa etc etc. In timp ce uneori ne trezim ca ni se baga pe gat tot felul de mancaruri exotice de care absolut nimeni nu are nevoie, precum icrele de manciuria, branza gorgonzola, pula belita de cerb, sau somon file. Iar din start, chestia asta insemna mai multi bani din partea invitatului. Dupa aceea, odata ajunsi la o astfel de nunta, este aproape imposibil sa nu intampinam si alte "nereguli", incepand de la amplasarea mesei, oamenii cu care stai la masa, muzica, dansurile, bautura si asa mai departe.

Cele mai nasoale momente sunt acelea cand te duci la o nunta in care nici o persoana nu iti este cunoscuta, in afara mirilor, sau al unuia dintre ei. Intr-o astfel de situatie vei fi bagat fara nici un fel de discutie la cea mai jerpelita masa, alaturi de niste oameni care au tot felul de obiceiuri care mai de care mai dubioase, cum ar fi mancatul unei piersici cu furculita si cutitul, flegmatul in propriile sarmale (ca sa nu i le fure nimeni), sau uitatul peste reviste porno cu coprofili. Plus ca, daca mai ai si imensul ghinion ca masa aia sa se afle undeva la etajul locatiei, iar cea a mirilor la parter, langa ringul de dans, pai daca tu nu vei cobori la ei in zona, atunci sansele de a-i vedea pe nuntasi macar o singura data la fata vor fi aproape nule, caci ei nu se vor deranja nici cat negru sub unghie sa vada daca ti s-a aplecat de la mancarea aia prezentata mai sus.

Apoi, ca un om educat ce esti, in incercarea de a-i face pe miri sa nu se simta prost observand ca la randul tau te simti ca ultimul pacalici la nunta lor, normal, te vei preface ca de fapt te simti minunat, dansand pe orice gen de muzica proasta, fiind asadar tot timpul cu zambetul pe buze. Bine, va dati si voi seama ca pe miri nici in moţul propriului lor cacat nu ii va durea daca nu te vei simti in largul tau. Cum spuneam si mai sus, banul tau conteaza, si in nici un caz starea de spirit.

Legat de dansuri, moment mai penibil decat dansul pinguinului nu stiu daca se va mai inventa in urmatorii 15 ani. Pe asa ceva nu as putea sa dansez nici platit cu 30 de arginti. Iar daca ai si marele ghinion de a fi cel ce filmeaza evenimentul, atunci iti garantez ca vei fi futut in cur de un ponei in caz ca nu vei imortaliza intregul dans, din absolut toate unghuirile posibile si imposibile, si asta mai ales cand ti se va aduce aminte de nea Ghita, care avea fermoarul de la pantaloni desfacut in timpul dansului, iesindu-i afara penisul decalotat impodobit cu floci, dar si de tanti Cocuta care nu isi gasea deloc pasii, facand cunostinta chiar si cu podeaua intr-un final nefercit, starnind hohote de ras din partea celor prezenti...

Nici cu bautura nu stam prea bine. Adica, la majoritatea cumetriilor la care am luat parte au fost maxim trei sticle de wiskey, ca sa vada tot prostul ca exista bogatie si lux la nunta lor. Apoi, daca te-a mancat la popou sa incepi pe wiskey, mai mult ca sigur vei fi nevoit sa treci pe o alta bautura, deoarece dupa aproximativ 30 de minute acele sticle se vor termina, constatand cu stupoare ca au fost umplute cu apa de la chiuveta, fiind expuse doar ca sa dea bine in pozele de album.

Ce nu pot sa inteleg vreodata in aceasta viata, este faptul ca majoritatea dintre noi, oamenii, au o gandire grobiana, avand practic impresia ca daca s-au dus la nunta unei cunostinte/rude, atunci automat cunostinta/ruda respectiva este OBLIGATA sa ii intoarca serviciul si sa vina la nunta lui in orice conditie. Spre exemplu, cunosc pe cineva care s-a dus la nunta unui simplu coleg de serviciu, neavand nici o legatura de prietenie cu el. Cand l-am intrebat de ce a ales sa se duca la nunta unui om pe care nu il cunoaste de mai mult de trei luni, mi-a dat un raspuns in genul "da ma, dar nu se stie niciodata cand imi vine si mie randul"... Deci, fara cuvinte!!! De aceea, normal mi s-ar parea ca la nuntile noastre sa-i invitam numai pe ce cei cu care ne distram cel mai bine, fara nici un fel de obligatie, fara acele rude de care nimeni nu a mai auzit de cel putin de 10 ani, si fara alte cunostinte care abia asteapta sa te prinda la cotitura, asemeni personajului prezentat anterior. Asta ca sa evitam intrarea intr-un cerc vicios, format din nunti si botezuri din care doar doamna cu coasa ne-ar mai putea scoate.

Ideea este urmatoarea. Daca ma cunoasteti personal, si aveti de gand ca intr-o buna zi sa ma invitati la un astfel de eveniment, pentru binele vostru ar fi de preferat sa nu o faceti. Adica, stiu ca ma veti lua cu vrajeli de genul "vai, dar prezenta ta conteaza cel mai mult, nu are nici o legatura cu banii, stai linistit", ideal ar fi totusi sa petrec la mine acasa, alaturi de o berica si o aluna, acompaniat de muzica mea preferata. Eu nu intru in casa voastra, nici voi in a mea. Practic nu ne deranjam unul pe celalalt.

Chiar daca multi dintre voi tindeti acum sa ma catalogati drept un mare zgarcit si un mare bulangiu, va spun sincer ca nu este deloc asa, deoarece eu evit pe cat posibil sa dau bani NUMAI acelor oameni care iti cer de la obraz, ca si cum li s-ar cuveni. Pe langa protagonistii nuntilor si a botezurilor, in aceeasi categorie se mai afla si militienii, doctorii, preotii, statul român, dar mai ales lautarii.