sâmbătă, 5 iunie 2010

Cacarea. Placere sau necesitate?






Nu de putine ori am auzit oameni spunand cum ca cea mai frumoasa placere din lume este sa te caci. Adica, pentru ei, cacarea e un lucru mult mai frumos si mai placut chiar si decat futaiul, bautul berii, datul cu placa/schiurile, sau un somn pe masura de 12-13 ore. Intr-adevar, sa te caci este oarecum o placere despre care vom discuta mai pe larg in cele ce urmeaza. Dar cu toate acestea, niciodata nu mi-am spus in sinea mea cum ca "abia astept urmatoarea cacare" sau "daca as putea, m-as caca toata viata". In schimb, am spus de foarte multe ori ca "daca as putea, as da la buci toata viata" sau "toata viata m-as da cu schiurile”.

Acum vine si marea intrebare, si anume: “ce fel de placere provoaca cacarea?” (imi cer scuze pentru cacofonie, dar oricum principalul subiect al acestei discutii este cacatul, nu?). Iar raspunsul la aceasta intrebare pare sa vina de la sine, fiindca placerea din timpul cacarii e precedata de una sau mai multe neplaceri, cum ar fi durerile de stomac, crampe, balonari, si alte lucruri neplacute. Pai in aceste conditii, este absolut normal ca in prima faza sa spui in gura mare fara sa te gandesti si nici sa clipesti cum ca cel mai mult iti place sa te caci.

Bine, acum nu contest, mai sunt si oameni care chiar au mari placeri in timp ce se caca, fara a avea nici o neplacere in prealabil. Spre exemplu, am o cunostinta la bloc, care atunci cand se caca mai gros, i se scoala pula pe wc. Omul nu este gay (sau cel putin nu a declarat), dar cacatul respectiv il stimuleaza nervii din gaura curului, iar acest lucru il excita, se pare, foarte mult. Asemeni lui, sunt convins ca mai sunt si alte multe persoane pe lumea asta, care se excita in timp ce se caca. Si eu m-am cacat gros de foarte multe ori, dar din pacate, de fiecare data am iesit cu gaoaza avariata dupa primul carnat catapultat. Dupa o asemenea cacare, poti spune chiar ca te-ai futut in cur cu un negru cu pula de 50 cm lungime, si 7,5 grosime (in diametru), asa ca nu prea e de glumit cu asemenea chestii. Prin urmare, pe acesti oameni ii inteleg perfect. Plus ca aceste reactii nu prea pot fi controlate. Adica, e ca si cum ti s-ar face pielea de gaina atunci cand iti este frig. Ce poti sa mai faci in situatia aceasta? Nimic. Ce poti sa mai faci atunci cand ti se scoala pula in timp ce te caci? Nimic… sau poate o laba (cu riscul de a deveni gay).

In schimb, nu stiu si nu cred ca la diarie mai e justificata afirmatia cum ca a te caca este cel mai placut moment, deoarece, asa cum am spus mai sus, inainte sa te caci (mai ales cand ai diarie), ai cele mai nasoale neplaceri posibile, si cele mai urate dureri de burta, iar sfincterul anal abia asteapta sa mai respire si el un pic. Prin urmare, cacarea in sine, vine ca o descatusare a tuturor neplacerilor si durerilor. Asa ca din acest motiv, placerea datorata (sau cauzata) fecalelor dinauntrul corpului uman nu poate fi numita placere, ci mai degraba eliberare. Iar pe deasupra, stim chiar foarte bine ca diaria nu este deloc atat de groasa incat sa iti scoale pula.

Desigur, faptul ca nu eliminam cacatul pe gura, ci pe cur, poate fi considerata o placere intr-un anumit context. Ia ganditi-va un pic…cum ar fi ca toti oamenii din aceasta lume sa se cace pe gura? Daca s-ar intampla asta, cu siguranta am spune “ce bine ar fi daca am putea sa ne cacam pe cur, ca ne pute gura prea tare”. Este exact acelasi lucru ca si cum am fi avut mainile scurte, moment in care am fi spus “ce bine ar fi sa pot ajunge si eu la pula, sa fac o laba”. Dar uite ca mama natura a avut grija de noi, si ne-a facut oameni normali care mananca, beau apa, se caca pe cur, merg, fac laba, etc etc. Ca o mica paranteza, daca ar fi ca oamenii sa se cace doar pe gura, va dati seama ca ne-am pupa numai cu curul? Iar de ziua cuiva, sarbatoritul va fi pupat cu gaoaza pe obraji. In schimb, atunci cand vrei sa saruti o fata pentru a te combina cu ea, ca sa o iei prin surprindere, ii dai repede pantalonii jos (bine, ideal ar fi sa aiba fusta), si o pupi cur in cur gaura pe gaura, si daca norocul iti surade ca cealalta persoana sa aiba hemoroizi, insemna ca treci direct la french kiss.

Cam atat am avut de spus in acest articol. Concluzia finala este ca, a te caca e o necesitate, iar asa zisa placere este de fapt o creeatie artistica a neplacerii si disconfortului fizic, ducand la o placere “falsa”. Placerea reala in schimb, apare cu adevarat doar in anumite momente, la anumite persoane mai speciale, despre care am vorbit mai sus.

Cacare placuta!!!