duminică, 18 aprilie 2010

Flegma






Flegma este folosita inca din cele mai stravechi timpuri, in mod special de catre barbatii de toate varstele. De multe ori si femeile isi insusesc acest drept de a scuipa, dar din pacate, tehnica lor nu este deloc una avansata, ci mai degraba este una primitiva si "neslefuita"… de multe ori chiar facandu-se de ras in fata tuturor persoanelor din jur.

Asa cum am mai spus si intr-un articol anterior, multa lume considera scuipatul pe strada un lucru nedemn si salbatic, uneori chiar scarbos. Normal, daca stam bine sa analizam acest aspect, ajungem la concluzia ca asa este. Dar totusi, sa nu uitam ca expectoratia este o necesitate fiziologica fara de care viata noastra ar fi mult mai saraca, cel putin din punct de vedere al sanatatii. De multe ori flegmatul te poate scoate din cacat. Ganditi-va cum ar fi sa mergeti linistit intr-un parc, cu gagica de mana, sau si mai rau, alaturi de o fata care inca nu iti e gagica, dar pe care vrei sa o futi, iar din senin sa se depuna in gat un dita mai mucul foarte moale verde-galbui, cu aspect de gelatina, fara sa poti spune vreun cuvant. La un moment dat, mucul acela trebuie extirpat cumva, deoarece daca ramane acolo sansele sa iti borasti matele sunt foarte foarte mari. Asa ca pentru rezolvarea situatiei, nu avem decat doua variante: ori il scuipam, ori il inghitim. Acum depinde de preferintele fiecarei persoane in parte. Cei ce prefera mancarea, sau ciulamaua de muci, aleg sa isi inghita mucul din gat, fiindca pentru ei este foarte bun la gust. In schimb cei care nu suporta gustul savuros si purulent al mucilor, aleg varianta subiectului principal de discutie, si anume flegmatul.

Si eu sunt adeptul acestei ultime variante, pentru ca nu suport gustul de muci, mai ales atunci cand ei isi fac cuib la mine in gat. Asa ca cea mai buna solutie este eliminarea mucilor prin exterior, nu prin interior. Aceasta este unul dintre principalele motive pentru care imi place sa scuip pe strada. Desigur, atunci cand fac asta, incerc totusi sa fiu undercover, si sa ma vada cat mai putine persoane, deoarece sunt constient ca acest lucru nu este pe placul tututor, iar cei din jur nu sunt obligati sa imi suporte mucii expusi pe trotuar.

Un moment foarte fericit al vietii mele, a fost acum cativa ani la statia de metrou Piata Victoriei in drum spre scoala. Cum stateam si eu pe peron in asteptarea metroului, la un moment dat zaresc un nene la vreo 40-45 de ani, care, plictisit fiind, facea de unul singur concurs de flegmat pe linia ferata. Din ce am observat, omul chiar a castigat concursul, pentru ca avea destule flegme lipite pe sina de tren (sau ma rog, de metrou). Acele clipe au fost o revelatie pentru mine, deoarece mi s-a parut foarte fascinant ca un om destul de in varsta sa scuipe de unul singur pe linia ferata. Momentul respectiv a fost un exemplu de viata, un exemplu pe care va trebui sa il dau si eu altor semeni de ai mei din generatiile mai tinere.

In concluzie, pana cand nu se vor introduce cosuri de gunoi speciale pentru scuipat, nu vom avea nici o alta varianta, exceptand flegmatul pe strada. Drept urmare, acest obicei, isi are un loc bine meritat in societatea in care traim. De aceea, am hotarat ca acest articol sa i-l dedicam in intregime lui si numai lui... Traiasca scuipatul!!!